POGOJI POSLOVANJA

Svetujemo vam, da pred uporabo naše spletne trgovine podrobno preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini Vilinka Jasminka, pomeni da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Podjetje Jasmina Juvan s.p. si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Vilinka Jasminka. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine in podatki o ponudniku
Splošni pogoji spletne trgovine Vilinka Jasminka so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Spletna trgovina Vilinka Jasminka je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Jasmina Juvan s.p., v nadaljevanju ponudnik/trgovina. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Vilinka Jasminka, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
S spletno trgovino Vilinka Jasminka upravlja podjetje:
Jasmina Juvan s.p.
Podkraj pri Velenju 26
3320 Velenje
Slovenija
Matična številka: 8132402000
Davčna št.: 58706607
Zavezanec za DDV: NE
TRR: SI56 6100 0001 8754 715, odprt pri Delavski hranilnici d.d.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Vrste uporabnikov
Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.
Registrirate se tako, da kliknete na “ustvarite račun” in izpolnete vse potrebne podatke, nato izberete gumb “naprej”. Ko prejmete potrditveno elektronsko sporočilo se lahko kadarkoli prijavite v svoj račun, kjer lahko spreminjate podatke, naslov, geslo, se odjavite ali prijavite na e-novice, pregledujete zgodovino svojih naročil in vračil ter stanje dobropisa.
 Z registracijo v naši spletni trgovini boste lahko opravljali nakupe, spremljali statuse in zgodovino Vaših naročil, po želji prejemali e-novice ter bili deležni vseh ostalih ugodnosti in akcij za naše uporabnike.
Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na jasmina@vilinka-jasminka.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.
Naročanje
Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.
Naročanje v naši spletni trgovini je varno in enostavno.
Do nakupa v trgovini Vilinka Jasminka pridete na naslednji način: izberete izdelek oz. izdelke, vpišete morebitne želje/imena, izberete velikost in količino ter kliknete gumb Dodaj v košarico.
Nakupovalno košarico pregledate s klikom na gumb Prikaži košarico, kjer spreminjate količino izdelkov ali vnesete morebitno Kodo kupona in kliknete Unovči kupon. Spodaj na strani so prikazani naročeni izdelki ter njihova cena. Tu je prikazan tudi strošek poštnine ter celotna vrednost naročenega blaga. S klikom Nadaljuj na blagajno se premaknete na obrazec, kjer se lahko registrirate in vnesete morebitno kodo kupona. Vpišete svoje podatke za račun in dostavo, izberete način dostave ter strinjanjem naših Pogojev zaključite nakup s klikom gumb Kupite sedaj. Izbrano blago vam nato v najkrajšem možnem času dostavimo na izbrani naslov.
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov jasmina@vilinka-jasminka.si, kjer mora navesti tudi številko računa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.
Po oddaji naročila
Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku in poslali na vaš naslov oziroma pripravili za osebni prevzem.
V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko 041-220-310 ali po e-mailu na naslov jasmina@vilinka-jasminka.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), kupec prav tako preklic naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje Jasmina Juvan s.p. prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je dostopna kupcu.
Podjetje Jasmina Juvan s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.
V primeru, da želite naročiti preko telefona nas pokličete na 041-220-310, od ponedeljka do petka med 9:00 in 13:00. Pri naročilu preko telefona bomo potrebovali enake podatke kot pri naročilu preko spleta. Pri naročilu preko telefona lahko izberete izključno plačilo po povzetju ali po predračunu. Naročilo preko e-maila ni mogoče.
Načini plačila
V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:
Plačilo po povzetju z gotovino ali kartico ob prevzemu.
Plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti), rok plačila predračuna je pet (5) dni. Po poteku roka za plačilo, ponudnik več ne jamči rezervacije za naročene izdelke. Po prejemu plačila po predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.
Izdaja računa
Jasmina Juvan s.p. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene
Vse cene na spletni strani so v evrih. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje Jasmina Juvan s.p. kupcu omogočilo odstop od nakupa. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino. Popusti in kuponi se med seboj praviloma ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače!
Kode za popust
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Vilinka Jasminka. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu spletne trgovine Vilinka Jasminka ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, ali naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.
Kode za popust se ne seštevajo in ne veljajo na izdelke v akciji, razen v kolikor je to navedeno drugače.
Uporaba kode za popust:
Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Vnesite osebne podatke in izberite način dostave in navedite naslov za dostavo ter izberite način plačila.
V istem koraku kliknite na polje Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode in v polje Koda kupona vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Vnesi kupon. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, postopek enostavno ponovite.
Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
Koda za popust je lahko tudi enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.
Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila načeloma ni mogoča.
Dostava
Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini in se obračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije glede na težo naročenega blaga. Glede na cenik poštnih storitev Pošte Slovenije v notranjem prometu znaša poštnina za paket do 2 kg 3,73eur. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij. Naročeni izdelki bodo praviloma dostavljeni s priporočeno dostavo. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu.
Vzdrževanje potiskanih izdelkov
Vsi izdelki v naši ponudbi so skrbno izbrani in predstavljajo visoko kvaliteto. Energetski simbol tiskamo v tehniki sitotiska, zato priporočamo likanje na hrbtni strani odtisa in pranje pri temperaturi, ki naj ne presega 40° C. Sušenje naj se vrši pri normalnih temperaturah in blaga ne izpostavljajte direktnemu vplivu sonca.
Preklic naročila
Oddano naročilo lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga. Preklic naročila je možno izvesti le na jasmina@vilinka-jasminka.si. Ob preklicu mora uporabnik obvezno navesti naslednje podatke:
številka naročila,
ime in priimek kupca,
naslov kupca.
Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka
V primeru predplačila velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke, z naročenimi izdelki, dostavni službi ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-mail jasmina@vilinka-jasminka.si  ali po telefonu na 041-220-310.
Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-mail jasmina@vilinka-jasminka.si.
Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov podjetja: Jasmina Juvan s.p., Podkraj pri Velenju 26, 3320 Velenje. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika (personalizirani napisi na izdelkih). Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).
Varnost nakupa
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.
Odgovornosti kupca
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema računa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.
Varovanje osebnih podatkov
Podjetje Jasmina Juvan s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Politika zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, resnični.
Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-maila jasmina@vilinka-jasminka.si ali po telefonu na 041-220-310, od ponedeljka do petka med 9:00 in 13:00 uro.